logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰:۱۰
[ شناسه خبر : ۵۷۸۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
خبرنگار دوران انقلاب مطرح کرد؛

خفقان مطبوعات در عصر پهلوی/ جرات نمی کردیم سرتیتر روزنامه ها را در دکه بخوانیم/ خواندن، فهمیدن و داشتن کتاب در دوران پهلوی جرم بود

خفقان-مطبوعات-در-عصر-پهلوی-جرات-نمی-کردیم-سرتیتر-روزنامه-ها-را-در-دکه-بخوانیم-خواندن،-فهمیدن-و-داشتن-کتاب-در-دوران-پهلوی-جرم-بود

خبرنگار دوران انقلاب با اشاره به وضعیت مطبوعات در دوران ستمشاهی گفت: خفقان موجود در جامعه اجازه فعالیت به مطبوعات را نمی داد.

مسعود بابا زاده در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: در دروان ستمشاهی به دلیل خفقان موجود روزنامه ها نمی توانستند فعالیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعداد مطبوعات در آن دوران بسیار اندک بود، گفت: برخی از این مطبوعات نیز به رواج فساد و فحشا کمک می کردند و با فعالیت های سیاسی بیگانه بودند.

این خبرنگار دوران انقلاب گفت: در زنجان هیچ مطبوعه ای فعال نبود و افرادی که دنبال خبر بودند از مطبوعات کشور استفاده می کردند.

بابا زاده با بیان اینکه روزنامه خوانان در آن دوران بیشتر ژست های روشنفکری به خود می گرفتند، گفت: مسجد که می رفتیم برخی افراد روزنامه به دست را می دیدیم.

وی با اشاره به اینکه چندین روزنامه فروشی در شهر زنجان از جمله سعادتی فعالیت می کرد،افزود:  یک دکه هم در چهارراه انقلاب قرار داشت که از مسجد ملا که بیرون می آمدیم سرسری برای اینکه رژیم ما را نگیرد، سرتیتر روزنامه ها را مطالعه می کردیم.

این نویسنده زنجانی ادامه داد:اخبار انقلاب بیشتر در مساجد مطرح می شد و برخی از مردم نیز از طریق رادیو لندن اخبار مربوط به انقلاب را دریافت می کردند چرا که رژیم پهلوی هیچ خبری را منتشر نمی کرد و به سرکوب مردم می پرداخت.

بابا زاده بیان داشت: رادیو ایران استبدادی بود و اجازه نمی داد اخبار انقلاب منتشر شود.

وی با بیان اینکه خواندن، فهمیدن و داشتن کتاب های شریعتی و رساله امام خمینی(ره) جرم بود،گفت:ضرب المثل "دیوار موش داره و موشم گوش داره"به دلیل خفقان موجود در جامعه همواره در محافل مختلف استفاده می شد.

این خبرنگار زنجانی گفت: معمولا کتاب های انقلابی را مطالعه می کرد و این موضوع به گوش مدیر مدرسه رسیده بود، به همین دلیل صدایم کرد و گفت شنیده ایم اعلامیه پخش می کنی،از ترس اینکه گرفتاری به بار نیاد همه کتاب هایم را در چاه انداختم.

وی خاطرنشان کرد: خواندن،فهمیدن، درک کردن،حساس بودن و سیاسی بودن در زمان رژیم پهلوی مساوی با زندان یا مرگ بود.

بابازاده با بیان اینکه صدای تظاهرات زنجانی ها را در زمان انقلاب ضبط می کردم، بیان داشت:پس از چهار ماه کار در یک شرکت ساختمانی ضبط صوت خریدم و نوارهای تلاوت قرآن و سخنرانی های افرادی همچون شریعتی،کافی و فخرالدین حجازی و امام را گوش می دادم.

وی ادامه داد: در آن دوران اعلامیه ها بیشتر در خانه ها پخش می شد اما داشتن اعلامیه جرم بود.

این خبرنگار دوران انقلاب با اشاره به انتشار دو روزنامه اطلاعات و کیهان ،گفت:خبر برگزاری اولین تظاهرات بانوان زنجانی در روزنامه اطلاعات چاپ شد.

وی با بیان اینکه بانوان زنجانی علاوه بر اینکه نخستین راهپیمایی علیه رژیم را برگزار کردند در پخش اعلامیه ها و درگیری مستقیم با نیروهای ستمشاهی نیز نقش آفرین بودند.

این خبرنگار دوران انقلاب با اشاره به اینکه آروز داشتم ضبط صوت داشته باشم و به همین دلیل با کار کردن ضبط صورت خود را به مبلغ 350 تومان خریدم.

بابازاده با اشاره به ضبط صدای راهپیمایی فرار شاه از ایران ،گفت: مردم در این روز از چهار راه انقلاب به سمت چهار راه سعدی،دروازه ارک و از چهار راه امیر کبیر تا چهار راه انقلاب تظاهرات برگزار کردند.

وی افزود: همچنین صدای تظاهرات اربعین زنجان با حضور 200 هزار نفر نیز ضبط کرده ام.

وی با اشاره به تالیف دو کتاب با عناوین "خبرنگار نیمه جنگی" و "جرعه آخر"گفت: کتاب "پا به پای جنگ" نیز خاطرات 42 رزمنده و ایثارگر شرکت توزیع نیروی برق استان نیز تا چند روز آینده رونمایی می شود.

این خبرنگار زنجانی بیان داشت:من این افتخار را داشته ام که در دوران انقلاب، با ضبط صوت شخصی، صدای تظاهرات مردم را ضبط کنم. از سال 1360 به مدت سه سال هم در رادیو زنجان، برنامه جنگ و جبهه و نویسندگی و مجری گری و خبرنگاری می کردم.

گفتنی است،در حالی که در دوران پهلوی هیچ مطبوعاتی در استان زنجان فعالیت نمی کرد اما در حال حاضر در استان زنجان 55 نشریه مجوز فعالیت دارند که از این تعداد 3 مورد روزنامه در شهرهای زنجان و ابهر منتشر می شود.

تعداد هفته ‌نامه‌های استان نیز ۱۲ مورد و ۱۱ دو هفته نامه در استان زنجان منتشر می شود.

در استان زنجان ۱۲ نمایندگی خبرگزاری فعال و ۱۹ نمایندگی روزنامه های کثیرالانتشار فعالیت می کنند.//ن

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر